Și noi suntem părinți, și știm cât de multă bucurie aduce fiecare copil în rândul familiei atunci când se naște și nu numai. Este de datoria noastră să ne asigurăm că cei mici au parte de tot ce e mai bun, și suntem conștienți de faptul că pe toată perioada de creștere a celui mic, ne confruntăm cu numeroase riscuri.
În copilărie, riscul de răniri și boli este mare. Ulterior, importanța educației crește, ceea ce presupune cheltuieli mai mari din partea părinților. Adulții nu sunt, nici ei, lipsiți de grijile cauzate de propria stare de sănătate, de posibilele accidente sau de pierderea locului de muncă.
Părinte fiind îți dorești să-l protejezi pe cel mic de toate întâmplările nedorite. În același timp însă, trebuie să ai grijă și de tine, pentru a-i putea oferi copilului toată grija de care are nevoie. Vestea bună este că există un produs de asigurare care te protejează atât pe tine, cât și pe copilul tău, și care include un plan de economisire pentru ca cel mic să pășească cu dreptul în lumea celor mari.
Noi ne-am pregătit să îți povestim totul despre asigurarea de viață cu economisire pentru copii în acest articol.
Ce este asigurarea de viață pentru părinte cu economisire pentru copil?
Asigurarea de viață cu plan de economisire pentru copil este un produs compozit care include o componentă de asigurare de viață și o componentă de economisire. Astfel el asigură protecție împotriva evenimentelor nedorite, atât din viața copilului, cât și din viața părintelui și te ajută să stai fără griji în cazul situațiilor neprevăzute care pot apărea pe parcursul timpului, din copilărie și până când cel mic crește.
Această asigurare este încheiată de părinte în numele copilului. Copilul este beneficiarul contractului și al sumelor stabilite în contract, inclusiv în cazurile în care părintele este afectat de un eveniment nedorit major, precum accident sau deces. Chiar dacă nu ne face plăcere să ne gândim la astfel de situații, suntem datori, în calitate de părinți, să îi oferim protecție copilului nostru în orice circumstanțe. Iar acest lucru se vede cel mai bine în situațiile neprevăzute.
Una dintre componentele asigurării este cea de economisire. Prima de asigurare plătită la intervale fixe se adună în cont, iar suma strânsă în timp poate reprezenta o bază solidă pentru un început bun în viața de adult a copilului tău. Astfel, banii pot fi folosiți pentru a plăti studiile copilului, pentru a-l ajuta să-și deschidă propria afacere sau să plece de lângă părinți și să locuiască pe cont propriu. La momentul ajungerii contractului la maturitate, copilul primește suma astfel economisită. Poate vă gândiți că un depozit poate să funcționeze la fel de bine ca instrument de economisire pentru copil. Nu este chiar așa. Pentru că în eventualitatea unui eveniment neprevăzut pentru care aveți nevoie de bani suplimentari, depozitele sunt primele către care veți merge. Și sumele astfel economisite pentru cei mici vor fi diminuate. Asigurarea are avantajul că odată puse la păstrare, sumele pot fi retrase doar la maturitatea contractului, fără penalități.
În eventualitatea nefericită a decesului părintelui înainte de maturitatea contractului, copilul primește toată suma stabilită în contract, chiar dacă aceasta nu s-a strâns încă din primele de asigurare, plus prima de asigurare pentru deces.
Cea de-a doua componentă este cea de asigurare de viață. Pentru că nu poți avea grijă de copilul tău fără a avea grijă de tine întâi, această componentă îți oferă siguranța că, dacă ceva rău ți se întâmplă, el va fi protejat. Chiar dacă e dureros să vorbim despre o astfel de eventualitate, decesul părintelui nu va afecta stabilitatea financiară a copilului. El va primi suma stabilită în contract, chiar dacă această sumă nu a fost încă economisită din primele de asigurare. În plus, părintele este protejat și în caz de șomaj, asigurând astfel continuarea accesului celui mic la activitățile extrașcolare (after-school, tabere, sport de performanță, cursuri vocaționale etc). Copilul este și el asigurat în caz de spitalizare și intervenție chirurgicală din accident, spitalizare și intervenție chirurgicală în caz de amigdalită, apendicită și polipi nazali, dar și imobilizare în aparat gipsat, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să plătești din banii de economii.
De ce să alegi o asigurare de viață pentru părinte cu economisire pentru copil?
Când ne gândim la copilul nostru și la ce ne dorim să îi oferim pe parcursul vieții, unul dintre gândurile care ne vin instinctiv în minte este „Tot ce-i mai bun”, iar acest lucru implică atât iubirea, grija și protecția pe care i le arătăm de zi cu zi, dar și stabilitatea financiară.
Cel mai important motiv pentru care să optezi pentru o asigurare de viață cu componentă de economisire este siguranța pe care aceasta i-o oferă copilului tău. Astfel, indiferent de ce ți se întâmplă sau de evenimentele nedorite cu care copilul se confruntă, ai certitudinea că viitorul lui nu va fi afectat. Ce dovadă mai frumoasă de dragoste îi poți arăta dacă nu grija de a-i asigura un viitor lipsit de probleme?
Cu cât suma de bani alocată primei lunare de asigurare este mai mare, cu atât și suma pe care copilul tău o va primi atunci la finalul contractului va fi mai mare. Prima lunară începe de la 120 de lei pe lună și depinde de vârsta copilului, de cea a părintelui care încheie contractul, de durata contractului și de alți factori.
În funcție de valoarea acestei indemnizații lunare si de perioada contractului reiese suma asigurată, pe care o va primi copilul la finalulul contractului,care în cazul contractelor online, este de 125.000 de lei. Contractele care depășesc această sumă care sunt preluate offline de către colegii noștri.
Copilăria e însoțită de curiozitate și curaj, iar noi, părinții, știm asta cel mai bine. Tocmai de aceea, asigurarea PRIMA acoperă, o valoare de 200 de lei/zi pentru cazurile de spitalizare din accident, spitalizare din accident, apendicită, amigdalită, polipi nazali sau imobilizare în aparat gipsat.
În cazurile mai puțin fericite, precum șomajul părintelui, asigurarea PRIMA acoperă suma de 2400 de lei pe an, timp de 3 luni pe an, sumă din care părintele care să poată susține în continuare activitățile educative ale celui mic.
În caz de deces al părintelui, copilul primește la acel moment în plus 50.000 lei, sumă asigurată fixă.
Astfel, ajuns la maturitate, copilul tău va beneficia de o sumă de bani care îi va fi de mare folos în planurile sale, fie că vorbim de studii, de deschiderea unei afaceri sau de plecarea din casa părintească în locuința proprie.
De ce trebuie să ții cont când alegi o asigurare de viață pentru părinte cu economisire pentru copil?
Dacă iei în considerare să faci o astfel de asigurare, primul lucru la care trebuie să fii atent este un cuantum al primei care să nu îți dezechilibreze bugetul familial. Noi credem cu tărie că, dacă nu ai grijă de tine, nu vei putea avea grijă nici de viitorul copilului tău. Vestea bună este că asigurarea PRIMA de la Eurolife FFH îți oferă toată flexibilitatea de care ai nevoie. Prima minimă pe care o poți plăti este de 120 de lei / lună, adică aproape jumătate din alocația copilului. În plus, o dată pe an, la aniversarea contractului, adică la împlinirea fiecărui an de la data de început a asigurării, poți schimba frecvența de plată și alege indexarea primei pentru asigurarea de bază, prin creșterea acesteia cu un procent propus de compania de asigurare.
Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că, dacă hotărăști să închizi contractul înainte de maturitate, vei primi o sumă de bani reprezentând valoarea de răscumpărare, care nu reprezintă totalul primelor plătite. O asigurare de viață cu economisire este un produs pe termen lung, de aceea, înainte de a o contracta, asigură-te că ești pregătit pentru un angajament de durată.
Tocmai pentru că vorbim de un angajament pe termen lung, trebuie să știi că vârsta copilului care va fi și beneficiarul asigurării trebuie să se încadreze între 0 și 14 ani la semnarea contractului și între 18 și 25 de ani la ajungerea la maturitate. De asemenea, părintele trebuie să aibă cel mult 65 de ani la încheierea contractului și 73 la ieșirea din contract.
Fiindcă știm că poate fi dificil să alegi un astfel de produs, îți recomandăm să studiezi cu atenție sumele asigurate și riscurile acoperite. O astfel de asigurare include, în general, trei indemnizații:
- Indemnizația de asigurare este suma de bani pe care o primești, tu sau copilul tău, în cazul unei despăgubiri, atât în situații ce se pot produce repetitiv (Spitalizare, Intervenție chirurgicală, Imobilizare în aparat gipsat, Șomaj), cât și în cazul Decesului din accident. De reținut că indemnizațiile de asigurare cuvenite copilului se plătesc tot în contul bancar al părintelui.
- În cazul decesului din orice cauză, indemnizația de asigurare este reprezentată de suspendarea plăților viitoare și continuarea asigurării până la final, cu acoperirea copilului fără întrerupere, fără a mai fi necesar ca un alt membru al familiei să plătească primele viitoare. Practic aceste prime se suspendă, iar beneficiile rămân.
- Indemnizația de maturitate este suma asigurată garantată pe care copilul o va încasa la finalul contractului. Indemnizația de maturitate va fi plătită în contul copilului, care la acea dată va avea peste 18 ani.
Cum alegi cea mai bună asigurare de viață pentru părinte cu economisire pentru copil?
În calitate de părinte, cel mai important lucru la care trebuie să te gândești atunci când optezi pentru o asigurare de acest fel este lista de acoperiri incluse în ea. Verifică atent evenimentele nedorite împotriva cărora ești protejat, atât tu, cât și copulul tău.
Gândește-te inclusiv la riscurile specifice cu care vă puteți confrunta, în special accidentele ce se pot produce și problemele de sănătate. Tu știi cel mai bine care sunt nevoile tale și ale celui mic, așadar decizia stă în mâinile tale.
Un alt criteriu important este cel financiar, respectiv cuantumul primei de asigurare și al sumei de bani pe care copilul o va primi la maturitatea contractului sau în caz de deces al părintelui. Sumele trebuie să fie suficiente pentru a-i oferi copilului tău viitorul pe care și-l dorește. Verifică de asemenea care este suma pe care o vei primi în cazul în care renunți la contract înainte de ajungerea lui la maturitate.
Gândește-te și la beneficiile suplimentare pe care asigurarea le poate include. Acestea variază de la un asigurător la altul. Cu asigurarea de viață PRIMA de la Eurolife FFH ai acoperite cheltuielile medicale pentru anumite intervenții chirurgicale, spitalizare pentru copil și acoperire în cazul în care părintele devine șomer – 2400 lei / lună timp de 3 luni, pentru a acoperi cheltuielile cu cel mic
Acum că ai aflat ce este o asigurare de viață cu plan de economisire pentru copii, ce riscuri acoperă și care sunt factorii de care să ții cont înainte de a o alege pe cea mai potrivită, rămâne la latitudinea ta să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru cel mic.
Noi am creat asigurarea PRIMA cu gândul la tine și la copilul tău, astfel încât să ai siguranța că, orice s-ar întâmpla, viitorul lui nu va fi afectat. Descoperă mai multe despre asigurarea PRIMA.