Inca de cand suntem mici, auzim zicala „nicaieri nu este ca acasa”. Si e adevarat, casa inseamna, pentru fiecare dintre noi acel loc unic in care ne simtim confortabil, in largul nostru, ne simtim noi insine. „Acasa” este insa mai mult decat o locuinta, este un loc de care suntem atasati emotional, in care am trait, iubit si am creat un „album de amintiri”.
Pe masura ce inaintam in varsta, tindem sa ne dorim tot mai mult „sa ne asezam la casa noastra”. Exact cum ne prevesteau mama sau bunica ca vom face. Tanjim, de fapt, dupa un loc in care sa ne simtim in siguranta, sa fim protejati. Rareori luam, insa, in considerare ca locul unde ne simtim ocrotiti are, la randul sau, nevoie de protectie. Siguranta locuintei inseamna, adeseori, consolidarea propriei noastre protectii.
A intra in proprietatea unei case este o investitie considerabila pentru multi dintre noi. De aceea, este important sa ne protejam locuinta si restul bunurilor pe care le detinem.
Daca nu ai mai avut o asigurare de locuinta facultativa pana acum, s-ar putea sa fii surprins de cat de valoroasa poate fi aceasta pentru casa si bugetul tau. Si cat de usor de facut. Online, in doar cateva minute.
Cum te ajuta asigurarea facultativa de locuinta?
Asigurarea facultativa iti protejeaza casa, dar si bunurile din ea. Aceasta acopera o serie de evenimente neprevazute, minore sau majore. Printre care: inundatii, incendii, cutremure, furtuni, grindini, vandalism, distrugeri provocate de animale, ori furt prin efractie.
In cazul in care locuinta ta este afectata de unul dintre evenimentele mentionate mai sus, asigurarea facultativa iti acopera valoarea pagubelor suferite, in limitele stabilite prin conditiile contractuale. Datorita asigurarii nu vei avea cheltuieli suplimentare, pentru a acoperi pagubele.
Pentru a putea incheia o asigurare facultativa de locuinta este necesar sa detii si asigurarea obligatorie PAD (Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale). Aceasta poate fi emisa de catre companiile de asigurari care sunt partenere PAID. Asigurarea PAD poate fi achizitionata si ea online, odata cu asigurarea de locuinta facultativa.
Cum alegi asigurarea potrivita casei tale?
In timp ce asigurarea PAD acopera exclusiv daunele provocate de dezastre naturale: cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii, asigurarea facultativa de locuinta include acoperirea mai multor riscuri, nu numai pentru locuinta, cat si pentru bunurile din aceasta.
Asigurarea facultativa de locuinta poate acoperi:
- Locuinta
- Bunurile aflate in locuinta, inclusiv: mobilier, electronice, electrocasnice, vesela, carti etc.;
- Bunuri uzuale portabile. Imbracaminte. Incaltaminte. Din interiorul si exteriorul locuintei;
- Documente, carduri si chei;
- Avarii accidentale, legate de instalatiile de gaze, apa, canal, incalzire, inundatii;
- Avarii accidentale ale centralelor termice, instalatiilor de aer conditionat si de energie alternativa;
- Spargerea suprafetelor vitrate si a bunurilor casabile;
- Interventii de urgenta, in maxim 4 ore, in cazul spargerii unei tevi sau pierderii cheilor (in limita a 100 €);
- Raspunderea civila legala (fata de terti).
Inainte sa inchei o asigurare facultativa ar fi indicat sa iti creionezi o lista cu celelate lucruri pe care vrei sa le asiguri, pe langa locuinta: mobilier, electronice, electrocasnice, bunuri care depasesc suma de 1.000 euro/obiect. Ia in considerare si raspunderea civila fata de terti (pentru cazurile in care inunzi vecinii), instalatiile de aer conditionat, centrala termica etc.
Documenteaza-te pentru a identifica mai usor pachetele de asigurari care iti acopera nevoile. Pachetele de asigurari sunt flexibile si pot fi personalizate. Pretul lor este, de asemenea, unul competitiv.
Companiile de asigurari iti ofera varianta de a achiziona un pachet de asigurari online, de a compara costurile celorlalte pachete de asigurari oferite sau de a avea acces la conditiile contractuale. Totul la doar un click distanta.