Celulele stem pot fi folosite ca tratament pentru multiple afecțiuni. De aceea este important să știți că acum există și soluții de finanțare pentru eventualele intervenții cu celule stem pentru copilul tău.
Cu gândul la părinti și copii, am creat împreuna cu prietenii de la Stem Sure singura și prima asigurare din România care vă ajută acum să acoperiți costurile unui transplant cu celule stem pentru un eventual diagnostic de autism al celui mic.
STEMCare Autism este un produs de asigurare, și este o inovație atât pe segmentul asigurărilor, cât și pentru industria recoltării de celule stem. Acesta acoperă costurile aferente unei eventuale proceduri de tratare a autismului cu celule stem la copii, în limita sumei de 30,000 RON (echivalentul a 6,000 Euro).
Potrivit specialiștilor din domeniu, celulele stem recoltate la naștere prezintă potențialul necesar pentru tratarea autismului, intervenție care se poate efectua inclusiv în România. Tratamentul constă în administrarea unei singure perfuzii, similar unei transfuzii de sânge. În România, costurile asociate procedurii sunt echivalentul a 6,000 de Euro, sumă ce poate fi acoperită integral acum prin asigurarea STEMCare Autism.
Asigurarea poate fi încheiată pentru copiii cu vârsta între 0-1,6 luni, prima anuală fiind de 110 lei, prin intermediul companiei Stem Sure. Mai multe detalii despre acoperirile StemCare Autism regasiti aici.
Lansarea acestui tip de asigurare constituie un răspuns responsabil din partea companiilor implicate în domeniu, în contextul în care incidența cazurilor de autism la nivel internațional este în continuă creștere.
Din datele Stem Sure, 95% dintre formularele de cerere de tratatment completate de către părinți relevă faptul că în cazul celor mici care au fost diagnosticați cu tulburare din spectrul autist părintii nu s-au gândit să le recolteze celule stem la naștere poate pentru că s-au temut că nu ar avea banii să faca și tratamentul dacă ar fi cazul.
Dacă ai un copil cu vârsta de până la 1,6 ani și ai celule recoltate prin StemSure, sau te pregătești să devii mamică și ești interesată de recoltarea de celule stem și atașarea unui asigurări StemCare Autism, te invităm să iei legătura cu prietenii noștri de la Stem Sure.
Cum arată incidența numărului de cazuri de autism?
În urmă cu șapte ani, Center for Disease Control din Statele Unite (CDC) indica o incidență de 1 la 78, pentru că în anul 2020 aceasta să crească la 1 din 59. Potrivit analizelor de specialitate, există premise ca incidența să crească în viitorul apropiat la un nivel de 1 la 44, ceea ce ar însemna că într-o maternitate în care se nasc 220 de copii, 5 dintre aceștia să fie diagnosticați cu o tulburare mai blândă sau mai severă din spectrul autist în următorii 3-7 ani.
Autismul este considerat un spectru de tulburări de dezvoltare neuropsihiatrică, cu o largă paleta de manifestări. Cauzele apariției rămân deocamdată necunoscute. Primele dovezi ale unui potențial tratament cu celule stem pentru această afecțiune au fost documentate în a doua jumătate a deceniului trecut, când profesoara Joanne Kurtzberg de la Duke School of Medicine (SUA) a observat o îmbunătățire a simptomelor specifice autismului în cazul pacienților care beneficiau de transplant cu celule stem recoltate la naștere pentru tratamentul paraliziei cerebrale. Se știe acum că paralizia cerebrală poate fi abordată cu succes cu ajutorul acestui tip celular, însă rezultatele pozitive legate de tulburarea de spectru autist au fost o surpriză. Aceasta a făcut ca munca profesorului Kurtzberg în domeniul celulelor stem recoltate la naștere să fie extinsă și către alte studii clinice, de asta data dedicate exclusiv tratării autismului cu celule stem tinere. Astfel, după primele două studii clinice desfășurate pe zeci și sute de copii, în care s-a testat profilul de siguranță și eficacitatea acestui tratament, perfuzarea autologă de celule stem recoltate la naștere în organism a arătat că determină îmbunătățiri ale condiției pacientului în 70% dintre cazuri.
Detalii complete despre acoperirile asigurarii StemCare Autism pot fi consultate aici.
Intră în contact cu prietenii noștri de la Stem Sure.
Cu gândul la tine și la sănătatea copiilor,
Echipa Eurolife FFH & StemSure