Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Grecia, una dintre cele mai frumoase și surprinzătoare țări europene, este și una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță. Grecia abundă în insule și soare, în peisaje de vis și în destinații turistice care cuceresc pe oricine, iar dacă îți planifici deja concediul pentru acest an, atunci următoarea selecție de stațiuni și insule îți vă fi cu siguranță de ajutor.

Insula Creta

Cea mai mare insulă a Greciei, Creta, este un adevărat paradis care oferă toate prerogativele relaxării. Plajele cu nisip fin și intrări line în apă sunt potrivite deopotrivă pentru copii sau pentru adulți, iar peisajul absolut fascinant se împletește discret cu bogăția aromelor specifice mediteraneene.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

 

Creta este poziționată avantajos, spre sud, ceea ce face ca temperaturile să fie perfecte pentru orice activitate. Poți explora satele tradiționale, dar te poți și bucura de o multitudine de muzee, baruri sau restaurante gata să satisfacă chiar și cele mai exigente gusturi. Poți vizita Palatul Knossos, mănăstirea Arkadi, sau poți lua contact cu aspectele culturale ale Cretei vizitând orașele antice Elefterna și Phaistos.

Insula Thassos

Cunoscută și sub numele de „Insula de Smarald” a Greciei, Thassos iese în evidență prin spectaculosul verde al vegetației, completat din plin de azuriul apei și de auriul soarelui. Dincolo de un peisaj absolut excepțional, Thassos este un mic paradis și din punct de vedere al ofertei turistice. Este doar unul dintre locurile din Grecia unde te poți bucura pe alese de preparatele specifice în tavernele tradiționale pline de farmec.

Spre deosebire de Creta, care este poziționată în sudul Greciei, beneficiind astfel de o climă perfectă pentru vacanțe în aproape orice perioadă, Thassos este poziționată spre nord, iar acest lucru se simte în temperaturile ușor moderate.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Dincolo de plajele pe care neapărat trebuie să le vizitezi, nu uita să pui în itinerariu Giola Thassos, un loc absolut fenomenal în care te vei distra pe cinste, dar și satele tradiționale sau bisericile și mănăstirile, precum biserica Arhanghelului Mihail sau Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Cele mai frumoase plaje din Thassos

Thassos este o zonă deosebit de frumoasă, iar cei mai mulți turiști știu că aici găsești plaje spectaculoase. Cele mai multe dintre acestea au nisip fin și intrare lină în apa de un albastru turcoaz. Cele mai cunoscute plaje sunt: Golden Beach (cunoscută și sub numele de Plaja de Aur), plaja Paradis, plaja Mermerna, plaja Trypiti, La Scala, Notos, Aliki.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insulele Ciclade

Dispuse sub forma unui cluster, insulele Ciclade, 38 la număr, oferă un adevărat spectacol al verilor nesfârșite. 24 dintre aceste insule sunt locuite, ceea ce înseamnă că poți găsi aici tot ce ai nevoie pentru a putea petrece o vacanță de vis.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Santorini

Situată în Marea Egee, în arhipelagul Cicladelor, insula Santorini este un loc perfect pentru petrecerea vacanțelor, chiar dacă bugetul pentru o astfel de escapadă nu va fi foarte mic. Santorini este una dintre cele mai cunoscute insule grecești, devenind în timp un adevărat simbol elen, datorită căsuțelor de un alb imaculat, cu tâmplărie și storuri albastre ca marea. Santorini este o insulă foarte generoasă din punct de vedere al locurilor de vizitat, în ciuda dimensiunii reduse. Te poți plimba prin capitala Fira și poți vedea orașul Oia. Sau poți merge la Red Beach, acolo unde, așa cum spune și numele, nisipul și stâncile sunt roșiatice.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Santorini este și un veritabil paradis din punct de vedere al temperaturilor. Verile sunt calde și iernile domoale, astfel că te poți bucura de concedii minunate în orice sezon. Chiar dacă insula este în mare parte stâncoasă și cu zone abrupte, există o multitudine de porțiuni de plaja în care te poți bucura de peisajul încântător al marii.

Insula Mykonos

Insula Mykonos este cunoscută pentru petrecerile fabuloase nocturne și pentru că întotdeauna îți oferă ceva pe placul tău. Mykonos este o insulă de lux, cu un aspect absolut spectaculos, cu temperaturi perfecte pentru concedii de neuitat, dar și cu prețuri pe măsură.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Dincolo de petreceri și nopți albe, există și alte atracții care îți vor atrage atenția în Mykonos, de la o vizită în Little Venice (Mica Veneție), un loc care se aseamănă destul de mult cu Italia la Morile de vânt, devenite un adevărat simbol al insulei. Dacă iubești să faci poze și să te bucuri de amintiri neprețuite, ar trebui să vizitezi de asemenea Farul Armenistis sau Biserica veche Panagia Paraportiani.

Insula Naxos

Insula Naxos este cunoscută pentru orașul cu același nume, în care se află deja celebrul templu al lui Apollo. Priveliștile fabuloase pe care le oferă cea mai mare insulă a Cicladelor includ o mare lină de un albastru ireal, zone cu plaje fără arici de mare și cu nisip fin și terase special amenajate, cu segmente de șezlonguri, unde poți să te bucuri din plin de relaxare. Dacă vrei mai multă adrenalină, atunci să știi că poți face windsurfing sau diving în insula Naxos, sau drumeții pe vârful muntelui Zas. Astfel, indiferent dacă vii cu copiii și familia sau doar cu prietenii, pentru cluburi și petreceri, vei găsi tot ceea ce-ți dorești, insula Naxos fiind una dintre cele mai mari dintre Ciclade.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insulele Paros si Antiparos

Deși fiecare dintre aceste insule merită câte un concediu separat, o alegere perfectă este aceea de a le vizita „la pachet”. În vreme ce Paros este cunoscută și sub numele de „raiul cafenelelor”, Antiparos este recunoscută pentru zonele în care poți surprinde cele mai frumoase apusuri. De asemenea, Antiparos este un loc de plajă prietenos pentru nudiști, dar și o zonă cu o vegetație luxuriantă, care te îmbie la relaxare și desfătare. Distanța mică dintre cele două insule îți permite să faci drumuri dese între ele cu barca pentru a le vizita, dar și pentru a te bucura de experiențele culinare ale fiecăreia în parte.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insulele Ionice

În insulele Ionice predomină mai mult peisajele muntoase, iar clima este blândă, perfectă pentru relaxare în orice sezon. Insulele Ionice sunt de fapt un arhipelag format din mai multe insule, iar aici poți găsi o multitudine de atracții turistice, de la vizite la mănăstiri la muzee sau vizite în castele și fortărețe.

Insula Lefkada

Insula Lefkada a devenit în ultimii ani destinația favorită de vacanță a românilor, datorită frumuseții sale, prețurilor accesibile, dar și caracterului family-friendly și apei deosebit de curate. Exista stațiuni deja cunoscute ca fiind potrivite pentru familiile cu copii, precum: Ligya, Nidri sau Lefkada Town.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Cele mai frumoase plaje din Lefkada

Plajele grecești sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, iar în Lefkada se află plaje premiate cu Blue Flag Plaja Porto Katsiki, situată pe coasta vestică a regiunii Lefkada, oferă cel mai fin și alb nisip, dar și o apă curată și verde ca smaraldul. Alte plaje deosebite din Lefkada sunt Kathisma și Egremni.

 

Insula Corfu

Probabil că oricine a auzit deja de insula de Smarald, acesta fiind titlul pe care Corfu l-a câștigat de-a lungul timpului. Plajele sunt cu adevărat spectaculoase, iar nisipul fin te face să te simți ca într-un adevărat paradis turistic. Corfu este o insulă multiculturală și cu o diversitate enormă din orice punct de vedere. În Corfu vei vedea că există o interconectare între viața tumultuoasă de noapte și zonele liniștite, situate la periferiile orașelor. Pentru că se bucură de cel mai mare port, influențele culturale sunt foarte diverse și mențin insula mereu conectată la tot ce este nou.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

 

Cele mai frumoase plaje din Corfu

Există o multitudine de plaje deosebite în Corfu, fiecare având particularitățile sale. Cele mai cunoscute sunt, probabil, Ipsos și Bărbati, aflate chiar în zona de centru a insulei, Moraitika și Messonghi în zona de sud, Sidari și Roda în nord sau Paleokastritsa în sud.

Insula Zakynthos

Insula Zakynthos este deja cunoscută pentru frumusețea ei, pentru peisajele deosebite și pentru atenția acordată amenajării plajelor. Zakynthos oferă o posibilitate unică de a observa țestoasele în National Marine Park, dar și de a te bucura de mâncăruri tradiționale în taverne cu specific grecesc. Insula Zakynthos este apreciată și pentru cantitatea redusă de precipitații, mai ales în timpul verii, lucru care contribuie la premisele perfecte pentru orice concediu. Insula Zakynthos este cunoscută în special pentru plaja Navagio, un loc care îți permite să te bucuri de peisaje superbe, indiferent dacă le observi de la nivelul plajei sau de la observatorul aflat la altitudine. De asemenea, pentru iubitorii de peisaje fabuloase, Blue Caves este este locul de unde poți vedea mai bine stâncile, dar și adevărata culoarea a mării.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insulele Dodecanese

Insulele Dodecanese reprezintă de asemenea un cluster de 12 insule principale însorite, așa cum spune și numele (dodeka = doisprezece). Dincolo de cele 12 renumite deja, clusterul mai include și alte insule mai mici, cu un nivel mai redus de trafic turistic, însă cu aceeași savoare estivală.

Insula Rodos / Rhodos

Dacă ai auzit deja despre Colosul din Rhodos și despre cele șapte minuni ale lumii antice, atunci ai o primă idee despre importanța și frumusețea insulei Rodos. În Rhodos, adică în zona de sud, se poate ajunge cu feribotul, cu autocarul sau cu avionul, cea din urmă fiind cea mai bună alegere, atât din punct de vedere financiar, cât și al timpului. Dacă ajungi în Rhodos nu ar trebui să ratezi vizitarea obiectivelor turistice precum: Valea celor șapte izvoare, Acropolele sau Valea Fluturilor. Centrul istoric este de asemenea o alegere potrivită, pentru a afla mai multe detalii despre istorie și cultură, iar Templul Afroditei sau Moscheea lui Suleyman sunt edificii în care vei descoperi și alte influențe multiculturale deosebite.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Kos

Kos este o insulă cu plaje nisipoase și apă limpede, dar și cu temperaturi perfecte în tot anul. Plaja oferă o multitudine de opțiuni de agrement, de la scufundări și sporturi nautice la drumeții și plimbări, dar și o multitudine de restaurante, hoteluri și chiar cluburi. O vizită în satul Zia, care oferă un festin în ceea ce privește peisajele sao o vizită pe Paradise Beach te pot ajuta să îți găsești liniștea și să te relaxezi în voie. Te poți plimba cu barca, poți vizita parcurile acvatice, sau poți merge în satul Marmari, pentru a te bucura de preparate culinare deosebite, gătite sub emblema tradiției vechi grecești.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Kalymnos

Kalymnos este o insulă care oferă o multitudine de atracții turistice printre care se numără plajele sale frumoase, cum ar fi plaja Massouri și plaja Myrties, dar și casele colorate și străzile înguste. Kalymnos oferă, de asemenea, o bogată moștenire culturală, cu numeroase biserici și mănăstiri, precum și ruine antice care pot fi explorate. Gastronomia locală, bazată pe fructe de mare și produse tradiționale, completează experiență autentică pe care insula o oferă vizitatorilor. Insula Kalymnos prezintă o multitudine de influențe bizantine, iar pentru că este una dintre cele mai mari și bogate insule, pot fi văzute conace boierești și case deosebite care fac deliciul oricărui privitor.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insulele Egee Nordice

Situate în apropiere de coasta Turciei, insulele Egeei Nordice oferă peisaje maiestuoase care te vor cuceri cu siguranță. Fiecare insulă are propriul sau farmec și atracții specifice, făcând din această regiune o destinație ideală pentru călătorii și concedii. Te poți bucura de croaziere deosebite sau de sporturi nautice, de plimbări cu mașina și neapărat de mâncarea grecească specifică de la taverne sau restaurante.

Insula Samos

Insula Samos nu este doar un loc în care te poți bucura de concediu, ci și unul încărcat de istorie. Samos este o insulă mai puțin cunoscută, iar din acest motiv și turiștii sunt relativ puțini, creând senzația de intimitate pe care ți-ai putea-o dori într-o vacanță relaxantă. În Samos poți găsi o multitudine de atracții, cum ar fi o vizită în portul Pytagoreio sau o plimbare pe cheile Potami. Una dintre atracțiile mai puțin cunoscute este plaja de nudiști situată la capătul plajei Lemonakia, însă probabil că unele dintre vestigiile pe care cu adevărat nu ar trebui să le ratezi sunt ruinele antice ale insulei. Scrierile vechi spun că această zonă este de fapt locul în care a trăit și și-a format școala Pitagora, de aici și numele specific al portului.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Chios

Cunoscută sub numele de Insula Semilună (amuzant, mai ales în contextul apropierii de coasta turcă), insula Chios este cu totul deosebită față de celelalte. Peisajul este mai mult rigid, muntos și stâncos, acesta fiind și motivul pentru care adesea este ignorată de turiști. Satele, liniștite și primitoare, au o caracteristică similară și anume faptul că sunt făcute din piatra, contrastând cu celelalte tipuri de case specifice grecești. Chios mai este cunoscută și sub numele de „insula de mastic” și oferă o multitudine de atracții: peșterile din Chios, Castelul medieval, plaja Mavra Volia, plaja Karfas, Didina sau Agia Fotini.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Evia

Situata în apropierea Atenei, insula Evia este foarte ofertantă, deși nu dispune de relieful insulelor Greciei centrale. Cu toate acestea, Evia este o destinație de vacanță apreciată de către majoritatea turiștilor și uneori chiar de către grecii care se retrag aici din aglomerația insulelor foarte populate.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Samothraki

Una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei este Samothraki, o zonă fabuloasă din punct de vedere al priveliștilor și al peisajelor. Plajele nu sunt deloc aglomerate, ci mai degrabă seamănă cu așa zisele plaje virgine. Pentru distracție poți vizita capitala Chora, acolo unde tavernele te întâmpină cu mâncăruri tradiționale delicioase sau te poți plimba pe singura plajă cu nisip a insulei, Pachia Ammos. Celelalte insule sunt în general acoperite cu pietricele, iar o zonă absolut specială este plaja vulcanică Kipos. Cunoscută pentru culoarea sa neagră, plaja este o atracție fără doar și poate, mai ales că te poți bucura de peisaje, de un bar și de priveliști absolut grozave.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Milos

Insula Milos este una dintre cele mai puțin cunoscute insule grecești, fiind o zonă puternic marcată de influențele culturale. În prezent, insula Milos oferă o multitudine de atracții, de la muzee la frumuseți naturale cu adevărat unice. Milos este o insulă ideală pentru drumeții, scufundări și snorkeling, apa fiind perfectă pentru aceste activități. Pentru a-ți bucura privirea și pentru a dezvolta cunoștințele despre Grecial, poți vizita pe insulă bogata sa moștenire istorică, ce cuprinde obiective precum Catacombele din Milos, Teatrul Antic și Muzeul Arheologic din Plaka, în care poți vedea o multitudine de artefacte. Pune pe lista obiectivelor de văzut și  Sarakiniko sau plaja albă, dar și plaja Kleftiko la care însă accesul se face doar pe mare.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Ammouliani

Insula Ammouliani este o destinație perfectă de vacanță, mai ales dacă iei în calcul faptul că temperatura aerului și a apei sunt perfecte încă din luna mai și până târziu spre septembrie. Indiferent în ce perioadă a anului mergi în Grecia, nu uita să incluzi în itinerariu o vizită pe muntele Athos Glassbottom. Poți vizita de asemenea Muzeul Popular, Biserica Sfântul Nicolae sau poți merge în împrejurimi pentru a vizita cele mai frumoase insule precum Drenia, Alikes sau Megali Ammos. Insula oferă deopotrivă plaje populate, foarte căutate turistic, dar și o serie de plaje virgine, care surprind prin frumusețea lor.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Hydra

Găzduind Muzeul Hydra, o zonă sub formă de cetate, insula Hydra este raiul lămâilor și portocalilor care înfrumusețează aleile pietruite. Insula este stâncoasă, însă acest lucru nu o face neprietenoasă pentru familiile cu copii. O atracție pe această insulă este mănăstirea profetului Ilias, o clădire deosebit de veche, care este vizitată  anual o multitudine de turiști. Alte atracții extraordinare sunt: biserica Ipapantis, Metropola Hydra și străduțele pentru plimbări. Plină de case, hanuri și conace vechi, unele transformate în hoteluri primitoare, Hydra este insula cu un strop de magie pe care ar trebui să o vizitezi cel puțin o dată în viață.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia 

 

Insula Kefalonia

Insula Kefalonia oferă o multitudine de peisaje, de la plaje cu nisip foarte fin la zone cu multe pietricele și o apă limpede precum cristalul. Zona de nord este foarte bogată în vegetație, fiind și un loc perfect pentru a te bucura de tihnă și de un concediu reușit. Obiectivul principal pe care ar trebui să îl vizitezi este plaja Myrtos, care nu doar că este excepțională în ceea ce privește aspectul, ci este și una dintre cele mai organizate. Grecii știu cu siguranță cum să fie ospitalieri, însă aici vei găsi tot ce îți dorești pe o singură plajă, de la șezlonguri confortabile, la bar, restaurante și alte facilități. Cunoscută pentru frumusețea sa și caracterul mistic, peștera Melissani este un alt loc special din Kefalonia, alături de satul Assos și farul Fiskardo din satul cu același nume.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

Insula Ikaria

Ikaria este insula tinereții fără bătrânețe, locuitorii acesteia părând că au aflat secretul tinereții și ajungerii la vârste foarte înaintate. Insula nu este foarte dezvoltată din punct de vedere turistic, însă este una unde vei descoperi culturi de măslini și fructe și creșterea animalelor că ocupație generala, așa că este ideală dacă apreciezi farmecul vieții rurale. Insula are de asemenea și un program destul de strict, deoarece vinerea, sâmbăta și duminica magazinele sunt, în general, închise, permițându-ți să te plimbi și să te bucuri de peisaje. Poți vizita satul Kampos și biserica Agia Eirini sau Fortăreața Drakano, cu farul său binecunoscut, un adevărat colos din marmură.

Top 25+ cele mai frumoase insule din Grecia

 

Insula Symi

Insula Symi este foarte aproape de insula Rhodos, beneficiind de condiții similare de climă. Insula este destul de mica, însă, dacă vei vrea să rămâi pentru câteva zile aici, te vei putea bucura de cazare chiar în locuințele localnicilor. Gastronomia locală este probabil cea mai importantă atracție, deoarece aici găsești preparate tradiționale din pește și fructe de mare, inclusiv creveții de Symi, pentru care trebuie să aloci neapărat timp să îi guști. Pe lângă gastronomie te mai poți bucura și de alte experiențe autentice, cum ar fi excursiile cu barca și vizitarea celor mai cunoscute plaje: plaja Nos, plaja Pedi și plaja Marathounda.

Insula Skyros

Skyros este una dintre insulele care păstrează autenticitatea clădirilor grecești tradiționale, oferindu-ți o experiență deosebită, atât din punct de vedere culinar, cât și cultural. În plus, insula este un adevărat paradis pentru pasionații de sporturi acvatice, precum scufundări sau surfing, dar și o zonă perfectă pentru drumeții pe munte, plimbări la pas sau plimbări cu bicicleta. Mănăstirea Sf. Gheorghe este emblema satului Kasteli, pe care îți vei dori si să îl vizitezi, iar Molos este cunoscut pentru bogăția tavernelor și a preparatelor culinare. Plaja Pouria nu trebuie trecută nici ea cu vederea, fiind una dintre insulele cu aspect deșertic, care captează atenția turiștilor. 

Insula Gavdos

Considerată a fi cel mai sudic punct din Europa, insula Gavdos oferă turiștilor temperaturi plăcute în aproape tot anul și o apă caldă, perfectă pentru concedii începând din aprilie-mai și până târziu spre septembrie.

În Gavdos găsești o multitudine de restaurante și hoteluri, iar una dintre atracții este Cap Trypiti, cel care marchează cel mai sudic punct al insulei. Gavdo est și insula despre care se spune că a fost aleasă de Ulise pentru a locui împreună cu Calypso, uitând de propria tară, tocmai datorită intimității zonei, a liniștii și relaxării.

Insula Syros

Insula Syros face parte tot din arhipelagul Cicladelor, motiv pentru care aici vei găsi o multitudine de motive pentru amintiri de neuitat. Poți merge să vizitezi bisericile de pe insulă, poți mânca la taverne și te poți bucura de peisaje care-ți taie răsuflarea. 

În Syros poți închiria o mașină pentru a te deplasa, mai ales că întreaga zonă este construită având străzi dispuse sub forma unui amfiteatru. Dacă îți faci o listă de edificii pe care să le vezi, nu rata piața Miaouli, teatrul Apollon sau Muzeul Markos Vamvakaris. De asemenea, poți face turul celor 8 plaje, pentru a te bucura de peisaje cu adevărat spectaculoase.

Insula Anafi

Anafi este una dintre insulele care se apropie cel mai mult de o clima deșertică, fiind una dintre cele mai aride zone ale Greciei. Insula este foarte mică, având un număr de circa 300 de locuitori, însă este un loc pitoresc, perfect pentru a te bucura de concediul de vară. Chiar dacă are doar 40 km pătrați, insula are multe de oferit vizitatorilor, începând cu portul și terasele absolut fabuloase. Poți face camping pe insula Anafi sau poți merge până în Santorini cu feribotul, aceasta fiind singura legătură pe care o are insula cu exteriorul. 

Importanța asigurării de călătorie sau cum să ai o vacanță fără griji

Indiferent de ce destinație alegi pentru vacanța ta, asigurarea medicală de călătorie este o formă de protecție care te ajută să fii în siguranță în cele mai neprevăzute situații. Spre exemplu asigurarea acoperă protecția medicală, fiind deosebit de avantajoasă atunci când apar situații de tipul accidentelor sau îmbolnăvirilor în călătorii. Planificare unei călătorii nu ar trebui să includă și grijile, ci doar relaxarea, așadar asigurarea de călătorie devine o parte importantă din acest peisaj.

Putem vedea, pentru claritate, două exemple de utilizare a asigurării de călătorie, care oferă asistență și tratament atunci când o persoană are cel mai mult nevoie de aceasta, respectiv ce beneficiu concret au obținut clienții noștri care au călătorit în Grecia.

Exemplul 1

În a patra zi de vacanță în Grecia, Marius a beneficiat de un consult medical deoarece a prezentat simptome de amețeală, palpitații, stare generală alterată. În urma consultului medical, a primit diagnosticul de insolație și deshidratare pentru care i s-a administrat tratament perfuzabil intravenos corespunzător afecțiunii. Costurile pentru consult, tratament și investigații s-au ridicat la valoarea de 1.750 EUR, suma care a fost achitată de asigurator în baza poliței de călătorie pe care Marius a achiziționat-o înainte de plecarea în călătorie. Valoarea primei achitate pentru 3 persoane a fost de 64 EUR.

Exemplul 2 

În ultima zi a vacanței în Grecia, Ioana a beneficiat de asistență medicală pentru durere lombară, febră, greață, vărsături, simptome apărute de 48 de ore și agravate progresiv. În urma consultului medical de urgență, i s-au efectuat analize de sânge, de urină, CT, în urma cărora a fost diagnosticată cu pielonefrită obstructivă, calcul ureteral prevezical. A primit  tratament injectabil antibiotic, antiinflamator, analgezic și simptomatic. A fost externată a doua zi cu recomandări de continuare a tratamentului pe cale orala și reevaluare în caz de agravare a simptomatologiei. Costurile totale ale serviciilor medicale achitate de către compania Eurolife FFH au fost în valoare de 1.920 EUR, în baza asigurării de călătorie achiziționată de Ioana pentru 2 persoane, iar valoarea primei de asigurare a fost de 17 EUR.

Alte întrebări despre litoralul grecesc:

Deși știi ce trebuie să găsești într-o vacanță pe meleaguri grecești, ar trebui să știi că Grecia este mereu surprinzătoare. Noi peisaje, noi taverne și noi locuri de vizitat te așteaptă, iar dacă mai ai întrebări cu privire la Grecia, iată câteva aspecte succinte care ar trebui să îți fie de ajutor.

Care sunt cele mai frumoase plaje din Grecia?

Cele mai frumoase plaje din Grecia sunt în general și cele mai tranzitate turistic. Cel mai adesea turiștii aleg plaje din zone precum: Lefkada, Zakynthos, Rhodos, Halkidiki sau Kefalonia.

Care este cea mai apropiată stațiune din Grecia, față de România?

Cea mai apropiată zonă turistică și una dintre cele mai îndrăgite este Thassos.

Care este cea mai ieftină insulă din Grecia?

Mai multe insule grecești sunt accesibile din punct de vedere al prețului. Thassos, Rhodos sau Creta sunt printre cele mai renumite, însă și zone precum Lefkada sau Kefalonia permit concedii reușite, cu costuri reduse.

Care este cea mai mare insulă din Grecia?

Cea mai mare insulă din Grecia este Creta, cu o suprafață de 8.261 km².

De ce ai nevoie de o asigurare de călătorie in Grecia?

O asigurare de călătorie în Grecia îți este utilă pentru a-ți permite să te bucuri de un concediu reușit, fără grija situațiilor neprevăzute, cum ar fi îmbolnăvirile sau accidentele, adică situațiile în care ai putea avea nevoie de asistență medicală sau de o eventuală întrerupere a călătoriei.