Hai în vacanță cu cei mici!
În viața fiecărui părinte vine un moment cheie, așteptat cu maaaaaari emoții: prima plecare într-o călătorie alături de cel mic! Și chiar și pentru familiile care au adunat împreună ceva km conduși sau zburați spre diferite destinații, emoțiile tot rămân. Hai să vedem împreună care sunt riscurile în cazul călătoriei cu copiii și cum te-ar putea ajuta o asigurare de călătorie.
Verifică actele și condițiile de călătorie
Ca acte, dacă pleci prin țară într-o vacanță cu copiii, trebuie doar să ai la tine actele tale și cardurile de sănătate ale întregii familii pentru urgențele medicale. În rest, plănuiește și fă bagajul cât mai din timp, pune și o mică trusă medicală și fă o revizie a mașinii sau printează/ salvează biletele de tren sau de avion cu câteva zile înainte de plecare. Dacă trenul sau avionul tău intern se anulează, ai șansa să nu pierzi nimic dacă ți-ai făcut asigurarea storno pentru călătoriile și experiențele în România Ramburs @ Orice.
Călătoria în afara granițelor împreună cu minorii presupune niște extra pași din punct de vedere legal. Trebuie să știi că, pentru a pleca din țară, un copil minor trebuie obligatoriu să fie însoțit de o persoană fizică majoră. În cazul în care cel mic pleacă în excursie cu școala, de exemplu, va fi nevoie de declarații autentificate la notar și semnate de ambii părinți, în care aceștia își dau acordul pentru călătorie. Pe lângă acestea, mai este nevoie de pașaportul copilului. Poți afla mai multe detalii și consulta câteva sfaturi pentru călătoria cu un copil în străinătate de aici.
Poate părea dificil... Imaginează-ți cât de complicat ar fi dacă actele celui mic și ale părintelui ar fi furate din geantă. Așa că o asigurare de călătorie valabilă și pentru copii e esențială, având în vedere că cea de la Eurolife FFH acoperă costurile și oferă asistență în cazul furtului sau pierderii actelor.
Încheie o asigurare de călătorie cu acoperire medicală oriunde ai pleca
Dacă te-ai obișnuit de acasă cu episoade frecvente de viroză sau probleme digestive, știi prea bine că ele lovesc neprevăzut, fix când ți-e lumea mai dragă. Da, chiar și în vacanță. Ca să stai mai liniștit, încheie o asigurare de călătorie care să acopere asistența medicală de urgență, îngrijirea în caz de accidentare, eventualele intervenții chirurgicale sau tratamente, repatrierea sau transportul de urgență înapoi în țară. Desigur, avem un pachet de asigurare potrivit pentru orice călătorie, ca să stai mai liniștit.
Uite o situație reală în care asigurarea de călătorie s-a dovedit a fi un ajutor binevenit. În timpul vacanței de familie din Croația, toți cei trei membri ai unei familii au avut “norocul” de a se întâlni cu un arici de mare care le-a lăsat ca amintire câțiva țepi pătrunși adânc în tălpi. Din fericire, asigurarea de călătorie a acoperit costul asistenței medicale, în valoare totală de 60 de euro – câte 20 de euro/persoană. Costul poate nu ți se pare imens, însă polița plătită de familie pentru întreg sejurul a fost de doar 200 lei, iar atunci când s-au accidentat, au știut din prima că au opțiunea de a apela la serviciile medicale locale.
Pregătește-te să te lupți cu plictiseala
Drumurile lungi pot fi dificile pentru cei mici. Ceea ce le va face și mai provocatoare pentru părinți. Înainte să pleci la orice drum, asigură-te că divertismentul e asigurat: cărți, jucării, tabletă încărcată și cu filmele preferate urcate, foi și creioane pentru desenat. Și foarte important: căști. Fă în așa fel încât acestea să fie într-un bagaj ușor accesibil în mașină, respectiv în bagajul de mână pe avion.
Și dacă tot a venit vorba de bagajul de mână: include în el și snacksurile preferate de cei mici, în special dacă știi că suferă de diferite alergii sau intoleranțe alimentare. O ronțăială când își pierd răbdarea ajută să treacă timpul mult mai repede.
Treci în evidență toate scenariile, ca să fii pregătit
Acum, bineînțeles că e mai bine să fii optimist. Dar în calitate de părinte, e de datoria ta să faci în așa fel încât lucrurile să meargă cât mai lin pentru cel mic. Așa că pune-ți câteva întrebări încă de când faci bagajul și organizezi zilele excursiei:
- Ce fac dacă celui mic nu îi place destinația aleasă?
- Ce fac dacă cel mic are rău de mașină?
- Ce fac dacă mașina noastră se defectează sau zborul se anulează?
- Cum asigur transportul de la cazare până la diferitele obiective?
- Ce fac dacă se îmbolnăvește cel micl?
- Ce fac dacă cel mic mănâncă din greșeală ceva care conține ingrediente la care are alergie?
- Ce fac dacă cel mic se accidentează jucându-se în vacanță?
- Ce trebuie să pun în bagaj, în funcție de vârsta copilului?
- Ce acte trebuie să am la mine?
Majoritatea întrebărilor pot părea banale pentru părinții experimentați, dar e bine să ți le reamintești. La fel cât de banal poate părea și sfatul să-ți faci o asigurare de călătorie pentru copil. Dar e bine să îl urmezi și să afli mai multe despre asigurarea de Călătorie de la Eurolife FFH, care acoperă o serie de riscuri asociate călătoriei, cum ar fi asigurarea bagajelor, problemele medicale de urgență, accidentările sau anulări ale înteegii vacanțe, care au intervenit în ultimul moment.
Dacă plănuiești o vacanță cu copiii în curând, informează-te și pregătește toate detaliile din timp!